>

קייץ במעון חירום לנשים

22 אוגוסט, 2017

קייץ...חם... והמקלטים לנשים נפגעות אלימות וילדיהן ברחבי הארץ מלאים עד אפס מקום.
גם אצלנו, במעון חירום לנשים, המקלט ודירת המעבר בתפוסה מלאה. במקלט שוהות 12 נשים וילדיהן ובדירת המעבר - שתי נשים נוספות וילדיהן.
כמו בכל בית, גם אצלנו בחופשת הקייץ, הבית מסתובב (בעיקר) סביב הילדים...
צוות הילדים של העמותה, המתוגבר בקיץ במדריכים נוספים, עמל על הפעלת מסגרת פעילות מעשירה ומהנה עבור הילדים השוהים במקלט. הילדים ששוהים אצלנו הינם בטווח גילאים רחב (החל מתינוקות בני חודשים בודדים ועד ילדים בגילאי ביה"ס יסודי) ודוברים עברית ו/או ערבית. מסגרת פעילות זו מופעלת לאורך כל החופש הגדול (9 שבועות!), 5 ימים בשבוע, 5-9 שעות מדי יום (תלוי בגילאי הילדים) והיא מיטיבה הן עם הילדים, שזקוקים למסגרת וגבולות ולטיפול ותשומת לב ע"י מבוגרים מיטיבים והן עם האמהות שזקוקות לזמן בו יוכלו לטפל בעצמן, להתחזק ולהתחיל במחשבה ובהתארגנות לקראת חיים נטולי אלימות בקהילה. 

בחודשיים האחרונים, צוות מעון חירום לנשים, כמו גם צוותי מקלטים אחרים ברחבי הארץ, החל ביישום התיקון לחוק הבטחת הכנסה לנשים השוהות במקלטים לנשים מוכות וילדיהן. במסגרת חוק זה נקבע שתוך כחודש מיום הכניסה של אשה למקלט, תוגש עבורה בקשה להבטחת הכנסה – ובמידה והיא תמצא זכאית – היא תתחיל לקבל קצבה זו באופן מיידי, כבר במהלך שהותה במקלט. מדובר במהלך פורץ דרך שמכיר בכך שלנשים יש התחייבויות שונות מחוץ למקלט – ומספק להן אמצעים שמסייעים להן להימנע מצבירת חובות במהלך שהותן במקלט.

לעמותות המפעילות מקלטים, ובכללן עמותת מעון חירום לנשים, היה חלק חשוב בחקיקה החשובה הזו – שנועדה לסייע בשיקומן של הנשים. 

אף אשה לא צריכה לחיות בבית אלים!

אם את חיה באלימות (נפשית, כלכלית, פיזית, מינית ועוד), פני לייעוץ ועזרה במרכז למניעת אלימות באזור מגורייך או במחלקת הרווחה בישובך. הם יוכלו לסייע במציאת מענים שיתאימו לך ולילדייך. 

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ ראשוני והכוונה בקו החירום של משרד הרווחה שמספרו 118.

במקרה של סכנה – פני מייד למשטרה!

יצירת קשר

הודעתך נשלחה בהצלחה
 
אתר זה אינו נתמך על ידי הדפדפן שלך אנא הורד גוגל כרום